Dostupni linkovi

Reuters objavio fotografije s mjesta napada na bin Ladena


Ogencija Reuters objavila je fotografije načinjene oko sat nakon američkog napada na vođu Al-Kaide Osamu bin Ladena u Pakistanu koje pokazuju tri ubijena muškarca, ali na snimkama se ne vidi nikakvo oružje.

Fotografije koje je sat nakon napada na bin Ladena napravio u njegovom skloništu pakistanski sigurnosni dužnosnik prikazuju trojicu muškaraca na poprištu akcije.

Mrtve muškarce fotografije prikazuju odvojeno i na njima se ne vidi da je itko od njih bio naoružan. Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, fotografije je prodao Reutersu, u kojem su zbog prikazanih pojedinosti i odgovarajućeg osvjetljenja za to vrijeme i područje uvjereni u njihovu autentičnost.

Prema otisnutom vremenu prva fotografija napravljena je u ponedjeljak, 2. svibnja u 2:30 sati po lokalnom vremenu, otprilike sat nakon napada u kojem je ubijen Osama bin Laden.

Fotografije načinjene nekoliko sati kasnije prikazuju olupinu helikoptera kojeg su američke snage izgubile tijekom napada zbog mehaničkog kvara i kasnije uništile.
XS
SM
MD
LG