Dostupni linkovi

Pregovarač Srbije Borislav Stefanović prije Brisela ide u Prištinu


Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović rekao je da će prije nastavka pregovora sa delegacijom Kosova u Briselu sredinom maja posjetiti Prištinu da bi
albanskoj javnosti "objasnio beogradsko viđenje situacije".

Stefanović je u intervjuu za izdanje lista "Danas" od srijede rekao da se četvrti krug razgovora delegacija Beograda i Prištine u Briselu očekuje sredinom maja i da će najvjerovatnije trajati dva dana.

Stefanović prije toga namerava da poseti Prištinu da bi se "sreo i s nekim od albanskih sagovornika iz Brisela i albanskoj javnosti, preko njihovih medija, objasnio beogradsko viđenje situacije".

Tada će, kako je najavio, posetiti i Srbe na Kosovu - i severno, i južno od Ibra. Stefanović je rekao da njegova nedavna izjava da je i podela Kosova tema, nije bila probni balon.

"Razumem nervozu koja se pojavila u Prištini zbog te izjave, iako oni vrlo dobro znaju da različite opcije postoje za trajno rešavanje pitanja Kosova i Metohije. Mi nismo advokati, i ne zalažemo se ni za jednu od tih opcija. Ne pričamo o podeli, samo sam rekao da smo spremni da razgovaramo o svemu", kazao je Stefanović.
XS
SM
MD
LG