Dostupni linkovi

Obami porasla popularnost nakon likvidacije Bin Ladena


Predsjedniku SAD Baraku Obami popularnost je porasla za devet odsto u odnosu na prošli mjesec nakon što je obznanio naciji da je Osama Bin Laden ubijen, pokazala su dva istraživanja javnog mnjenja.

Prema tim anketama, čije su rezultate objavili listovi Vašington Post i Ju-es-ej tudej, Obamu sada podržava 56 posto Amerikanaca.

Iako je predsjednik SAD, zbog likvidacije Bin Ladena, dobio široku podršku i među Demokratama i medju Republikancima, istraživanja ukazuju da su se pojačali strahovi od terorizma, pa tako najmanje šest od 10 ispitanih u anketi USA Today strahuje da će do osvetničkog napada Al Kaide dochi u predstojećim sedmicama.

Iako je Obami trenutno skočila popularnost, ankete pokazuju da njegovu ekonomsku politiku podržava samo 40 posto ispitanih, a jedna prošlosedmična anketa je ukazala da čak 70 posto Amerikanaca smatra da im zemlja ide u pogrešnom pravcu.

U Sjedinjenim Državama, koje se lagano oporavljaju od Svjetske ekonomske krize, stopa nezaposlenosti je i dalje oko devet odsto, a cijene benzina su visoke, skočivši na gotovo dolar po litru, što je otprilike za trećinu viša cijena nego prije šest mjeseci.
XS
SM
MD
LG