Dostupni linkovi

Vlada Srbije odobrila Vojvodini otvaranje ureda u Bruxellesu


Srbijanska vlada odobrila je Vojvodini otvaranja ureda u Bruxellesu, objavila je u četvrtak Radio televizija Vojvodine.

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić ranije je najavio da će se predstavništvo Vojvodine nalaziti u zgradi misije Srbije pri Europskoj uniji.

Predsjednik vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić pozdravio je odluku Vlade Srbije i najavio da će sljedećega tjedna u sjedište EU-a poslati predstavnike pokrajine kako bi dogovorili tehničke detalje o otvaranju vojvođanskoga ureda u Bruxellesu.

Pajtić je napomenuo da je taj ured izuzetno važan za Vojvodinu, napose u vrijeme kada Srbija postane kandidat za članstvo u EU.

"Nama je to predstavništvo iznimno značajno zbog stvaranja institucionalnoga i kadrovskog kapaciteta da u trenutku kada Srbija postane kandidat za članstvo u EU-u što više sredstava iz europskih fondova dobijemo za daljnji razvoj gospodarstva u Pokrajini, razvoj infrastrukture, zdravstva i obrazovanja", naveo je Pajtić, prenosi RTV.

U proteklih godinu dana ideja o otvaranju ureda Vojvodine u sjedištu EU-a nailazila je na oštre kritike u Srbiji, a pojedine političke partije optuživale su vojvođanske vlasti za separatizam.
XS
SM
MD
LG