Dostupni linkovi

Osumnjičeni za napad na Dušana Miljuša ostaju u pritvoru


Dvojici osumnjičenih za pokušaje ubijstva novinara Dušana Miljuša i preduzetnika Josipa Galinca produžen je pritvor za još mjesec dana, doznaje Hina na zagrebačkome Županijskom sudu na kojem se od kraja decembra vodi istraga protiv Đorđa Vuletića i Darka Dakića za taj zločin.

Istražni sudija Zdenko Posavec pritvor im je ponovno produžio zbog opasnosti od mogućeg uticaja na svjedoke i supočinitelje za kojima se traga, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te teških okolnosti u kojima je počinjeno krvično djelo za koje se terete.

Sudac je Hini potvrdio da do kraja istrage treba saslušati još "šest, sedam svjedoka, ako ne bude nekih novih prijedloga".

U istrazi su dosad svjedočile i žrtve brutalnog premlačivanja - novinar "Jutarnjeg lista" Dušan Miljuš i preduzetnik Josip Galinec.

Bivši policajac i optuženik u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih Đorđe Vuletić (49) i Dakić (33) od hapšenja negiraju sumnje da su u aprilu 2008. brutalno pretukli preduzetnika Galnica usred dana kod Ministarstva gospodarstva.

Dakić se sumnjiči i da je s još jednim nepoznatim napadačem u junu te godine brutalno pretukao novinara ispred njegova stana u naselju Kajzerici.Vuletić i Dakić terete se kao "izvršitelje pokušaja ubistva", a nalogodavac još nije poznat.
XS
SM
MD
LG