Dostupni linkovi

Libijski omladinski pokret: srpski hakeri se bore za Gadafija


Veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na internetu protiv antigadafijevih grupa i veb sajtova i oni hakuju, spemuju ili obaraju veb sajtove povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom, istaknuto je u Libijskog omladinskog pokreta koje je elektronski poslan RSE.

"Više od 50.000 internet korisnika iz Srbije već danima ugrožava borbu libijske opozicije protiv režima Moamera el Gadafija aktivnim pružanjem podrške njemu i njegovom režimu i vođenjem sajber rata protiv snaga koje se bore protiv njega," tvrdi opozicioni Libijski omladinski pokret.

"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Fejsbuku, Tviteru, Majspejsu, Jutjubu i drugim društvenim mrežama i mi, posle konsultacija sa administratorima tih mreža, procenjujemo da je više od 50.000 internet korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopštenju.

Libijski mediji poklanjaju veliku pažnju ovim aktivnostima koje su privukle Gadafijeve pristalice iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, navodi libijski pokret.

"Sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto preduzme tim povodom", zaključio je Libijski omladinski pokret.
XS
SM
MD
LG