Dostupni linkovi

Džombić:Nema podrške putu BIH ka EU na štetu RS


Premijer Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je da su predstavnicima Vlade Rusijesaopštili da RS neće bezrezervno podržati put BiH ka EU ako to znači ukidanje ili smanjivanje nadležnosti ovog entiteta.

"Ako to znači ukidanje ili smanjivanje nadležnosti RS, onda je taj put pod upitnikom. Takođe, naš evropski put nikako neće kočiti dobru saradnju između RS i Rusije", rekao je Džombić novinarima u Banjaluci govoreći o sinoćnjem sastanku delegacije RS i Vlade Ruske Federacije u Beogradu.

On je naveo da je ruska delegacija upoznata i o opredjeljenju RS da pitanje pristupanja NATO-u građani riješe putem referenduma.

On je rekao da je Putin upoznao delegaciju RS da će "Vnješekonom banka", koja finansira ruske investicije u naftnu industriju, u aprilu na sjednici svog Upravnog odbora donijeti pozitivnu odluku za nastavkom investiranja u ovaj sektor u RS.

"Saopšteno nam je i da će za RS jednim krakom gasovoda `Južni tok` biti obezbijeđeno 1,5 milijardi kubika gasa na godišnjem nivou ", naveo je Džombić.

On je dodao da se razgovaralo i o koncesijama "Jadran naftagasa" u RS.
XS
SM
MD
LG