Dostupni linkovi

Rijekom Bosnom pluta bijela pjenasta materija


Na rijeci Bosna, u opštini Doboj jug, jutros je uočena velika količina nepoznate bijele pjenaste materije koja je zahvatila gotovo cijelu površinu rijeke, prenosi portal "Sarajevo-x ".

Nakon izlaska na teren stručnih ekipa Direkcije civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i prvih pregleda, pretpostavlja se da su ispuštene otpadne vode iz taložnih bazena preduzeća "Natron-Hajat" u naseljenom mjestu Kosova, kod Maglaja.

Nadležni inspektori upućeni su na lice mjesta i biće preduzete sve mjere da bi se ustanovilo da li je riječ o štetnim materijama koje mogu ugroziti stanovništvo ili životnu sredinu na ovom području i nizvodno od mjesta na kome je uočena ogromna količina pjenaste materije.

Rijeka Bosna jutros je vidno zagađena i na području opštine Doboj, rekao je Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcije Slavko Kovačević. Opštinski inspektor za vodoprivredu utvrdio je vizuelnim pregledom da je Bosna zagađena i u blizini bunara koji vodom za piće snabdijevaju stanovnike Doboja.

Dobojska inspekcija preporučila je građanima da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda dok ne stigne mišljenje republičkog inspektora.
XS
SM
MD
LG