Dostupni linkovi

Otkazan Brenin koncert u Osjeku



Zbog najave udruženja hrvatskih veterana i Hrvatske stranke prava, u Osijeku otkazan koncert Lepe Brene, za koji je prodato 5.000 karata.

Koncert je bio najavljen za 26. mart.Brena je koncert u Osjeku trebalo da održi prvi put nakon 20 godina, pošto se odazvala pozivu studentskog udruženja 3P da se koncert organizuje u cilju prikupljanja stipendija za studente.

Međutim, koncert je otkazan zbog najave protesta desničarske Hrvatske stranke prava i veteranskih udruženja.

Hrvastki mediji prenose da saopštenje organizatora koncerta koji su izjavili da je Brenin koncert bio skup, odnosno da košta oko 50.000 eura, a da prodaja ulaznica nije išla prema očekivanjima.

Na to se nadovezala najava protesta HSP, pa su zbog takve atmosfere organizatorima počeli da otkazuju neki sponzori, stoji u službenom saopštenju organizatora koncerta.

Oni takođe navode i da, uz najbolju volju, koncert nije naišao na podršku koja je potrebna za organizovanje takvog događaja, te da je on na kraju poprimio negativnu političku konotaciju. Celokupna situacija koja je nastala dovela je do otkazivanja koncerta, zaključili su organizatori.

Predsednik HSP-a, stranke koja je najavila proteste ako se koncert održi, Danijel Srb, rekao je da Osijek nije Šabac, a Osiječka županija Šumadija, dodajući da je Lepa Brena simbol agresije u Hrvatskoj.
XS
SM
MD
LG