Dostupni linkovi

Sinoć se ponovno prosvjedovalo u Zagrebu



Više tisuća nezadovoljnih građana koji zahtijevaju odlazak vlade sinoć je ponovno prosvjedovalo u središtu zagreba. U kilometarskoj šetnji gradom koja je počela oko 18,30 sati prosvjednici su prošli Kamenita vrata i došli nadomak Markova trga gdje ih je zaustavio policijski kordon, odakle su se spustili do središnjice HDZ-a, a potom i do redakcije Večernjeg lista u znak potpore novinarima Večernjeg lista koji su od danas u štrajku zbog ukidanja kolektivnog ugovora i smanjivanja materijalnih prava, javila je Hina.

Na putu do Večernjeg lista prosvjedna se kolona zaustavila ispred japanskog Veleposlanstva kako bi još jednom minutom šutnje odala počast tisućama žrtva razornog potresa i tsunamija koji je pogodio tu zemlju.

Uz povike "Jaco odlazi" prosvjedna kolona uputila se prema muzeju Mimara, gdje je predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor nedavno podijelila članske iskaznice novim članovima mladeži HDZ-a.

Prosvjed je završen oko 21,30, a sljedeći je najavljen za subotu, 26. ožujka, u 18 sati. Po policijskoj procjeni u prosvjedu je, na vrhuncu, sudjelovalo oko 800 prosvjednika. Prosvjed je prošao bez incidenata.
XS
SM
MD
LG