Dostupni linkovi

Jemenska opozicija ne prihvata Salehov odlazak tek 2012.



Kolicija jemenskih opozicionih grupa, odbacila je danas ponudu predsjednika Ali Abdulaha Saleha da napusti funkciju šefa države nakon parlamentarnih izbora u januaru 2012.godine.

Jemenski predsjednik danas je, u pokušaju da prevlada krizu u zemlji zbog zahtjeva za njegovom ostavkom i protesta u kojima je poginulo pedesetak ljudi, najavio da će se povući za funcije nakon parlamentrnih izbora predviđenih za januar naredne godine.

Portparol najače opozicione grupacije Mohamed al Sabri je odbacio prijedlog i rekao da će ta odluka biti zvanična u narednih nekoliko sati.

Predsjednik Saleh je inače danas u obraćanju vojnom rukovodstvu najavio da bi u zemlji moglo doći do civilnog rata zbog napora da se pokrene, kako je rekao, "puč" protiv njegovog režima.

"Oni koji žele da dođu do vlasti treba da zna da to ne dolazi u obzir. Otadžbina neće biti stabilna, izbiće građanski rat, krvav rat. Treba i to da uzmu u obzir", rekao je Saleh u obraćanju rukovodstvu vojske.

Nekoliko višerangiranih oficira jemenske vojske juče je saopštilo da su prešli na stranu demonstranata, koji već nekoliko sedmica zahtjevaju ostavku Saleha.
XS
SM
MD
LG