Dostupni linkovi

Biznisnem Beko po treći put tužio Savjet za borbu protiv korupcije


Biznismen Milan Beko podnio je treću tužbu protiv Savjeta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije i predsjednice Verice Barać. To je pritisak, saopštio Savjet.

Za nepunih mjesec i po na adresu Savjeta za borbu protiv korupcije, stigle su čak tri tužbe Milana Beka.

"Poslednja tužba je stigla 9. marta kojom Beko traži da se sa zvanične web prezentacije Savjeta ukloni krivična prijava Savjeta zbog nezakonitog preuzimanja akcija Luke Beograd", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Beko u najnovijoj tužbi naveo da je postavljanjem tog dokumenta na sajt Savjeta o njemu u javnosti stvorena slika kao o "okorelom kriminalcu".

"Prijave za klevetu koje se podnose zbog činjenica do kojih je Savet došao u svojim istraživanjima i izneo ih u javnost, Savet doživljava kao pokušaj da se spreči istraživanje korupcije i upoznavanje građana sa ovim problemom, dok Vlada takve pokušaje, faktički, ohrabruje svojim odbijanjem da zauzme stav u odnosu na pritiske", ukazao je u saopštenju za javnost Savjet za borbu protiv korupcije.

U prvoj tužbi protiv Baraćeve, podnijete 14. januara, Beko je tražio odšetu od dva miliona dinara. Tužba se odnosila na analizu Savjeta o antimonopolskim propisima u Srbiji, u kojoj je Beko označen kao jedan od monopolista.
XS
SM
MD
LG