Dostupni linkovi

Majkl Mur i bolivijski predsjednik traže da Obama vrati Nobelovu nagradu



Predsjednik Bolivije Evo Morales zatražio je da američki predsjednik Barak Obama vrati Nobelovu nagradu za mir pošto je nije dostojan jer promoviše nasilje.

"Prije dvije godine predsjednik Obama je dobio Nobelovu nagradu za mir, ali u ovom trenutku da li se on zalaže za mir ili, naprotiv, podstrekuje nasilje", izjavio je Morales, jedan od lidera radikalne latinoameričke ljevice koji je na udaru kritika iz Vašingtona.

Bolivijski predsjednik je upitao kako je moguće da dobitnik Nobelove nagrade za mir može da inicira invaziju, bombardovanje.

"To je kriminal, napad, agresija. Zato bi trebalo oduzeti Nobelovu nagradu od američkog predsjednika", naglasio je Morales novinarima u La Pazu.

I pounati američki režiser Majkl Mur, koji je često kritikovao bivšeg američkog predsjednika Džordža V. Buša zbog rata u Iraku, uporedio je američku vojnu misiju u Libiji s onom u Iraku i Avganistanu u nekoliko poruka koje je ostavio u subotu na Twitteru.

On je, takođe, sugerisao da bi Obama, kojeg je podržavao u predjedničkoj kampanji, trebao da vrati Nobelovu nagradu za mir koja mu je dodijeljena 2009. godine.
XS
SM
MD
LG