Dostupni linkovi

Održan protest ispred Skupštine Crne Gore


Nekoliko stotina građana na protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici zatražilo je danas promjenu sadašnjeg stanja u državi i poručilo da će, ukoliko
se to ne desi, protestima tražiti ostavke čelnika režima.

"Hoćemo pravo na rad, pravo da penzioneri žive dostojno dobu u kojem se nalaze. želimo pravo na zaradu, da mafija ne kontroliše državni sistem, da riječ politika ima časno značenje, da se običan građanin osjeti vrednim", poručio je sa protesta Vesko Pejak ispred grupe građana okupljenih u Facebook grupi.

Pejak, koordinator nevladine organizacije Libertas, kazao je da vrh državnih institucija "ne radi svoj posao kako treba" i da će, ukoliko "odmah" ne dođe do promjena, građani uličnim protestima tražiti ostavke.

"Ukoliko odmah ne dođe do promjena mi će morati da mijenjamo njih i zato im poručujemo da ćemo, ako se ne budu promijenili, tražiti ostavke", poručeno je sa protesta.

Okupljeni su nosili parole "Ovako više ne može", "Lukšiću, stani pored nas" i uzvikivali "Milo lopove", "Bando lopovska" i "Ua foteljaši".

Građani okupljeni na Facebook grupi najavili su nove, mirne proteste do smene režima, a organizatori protesta su poručili da današnji skup nije politički.

Protestu su se pridružili poslanici opozicinih partija Pokreta za promjene (PZP), Socijalističke narodne partije (SNP) i Nove srpske demokratije (NOVA), a među okupljenim građanima bilo je nekoliko univerzitetskih profesora, urednika i novinara nedeljnika Monitor, te nekadašnjih funkcionera Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG).
XS
SM
MD
LG