Dostupni linkovi

Druga serija zapadnih napada na Libiju


Zapadne sile su u jutros nastavile s drugim valom bombardovanja Libije nakon što su znatno oslabile Gadafijeve snage u Benghaziju, javio je Reuters.

Intervencija Ujedinjenih naroda u Libiji koja je bombardiranjem nastojala zaštititi što je više mogla civila našla se na udaru kritike direktora Arapske lige Amira Moussa. On tvrdi da je u bombardiranju pogođeno previše civilnih meta te da je stradalo previše stanovnika.

Libijske vlasti izvijestile su da su u bombardovanju zapadnih sila u subotu i nedjelju poginule 64 osobe, ali dodaju kako je još prerano da bi ta informacija postala službena, navodi Reuters.

Americcki sekretar odbrane Robert Gejts rekao je sinoć da Pentagon očekuje da kontrolu nad vojnom akcijom u Libiji preda svojim koalicionim partnerima, koje bi predvodile ili Francuska ili Britanija ili NATO, dodavši da je to "pitanje dana".

U prvom obraćanju od početka vazdušnih napada na Libiju, Gejts je naveo da američki predsjednik Barak Obama smatra da treba ograničiti ulogu Amerike u vojnoj operaciji protiv libijskog lidera Moamera Gadafija.
XS
SM
MD
LG