Dostupni linkovi

Policija zaustavila traktore u pohodu na Zagreb


Seljaci-prosvjednici s virovitičkog područja odustali su od dolaska u Zagreb, nakon što su poslijepodne kod Đurđevca i Bjelovara zaustavljeni na policijskim blokadama, doznaje se od organizator prosvjeda u Virovitičko-podravskoj županiji Zvonka Pipića.

Seljaci su s 40-ak traktora nešto iza 11 sati krenuli prema Zagrebu, no nakon šest sati putovanja i dvaju zaustavljanja zbog policijske blokade odustali su od dolaska pred Ministarstvo poljoprivrede, okrenuli svoje traktore i krenuli nazad na punktove koje su od jutros blokirali u mjestima Lukač, Cabuna i Suhopolje.

"Policija nas ne pušta. Očigledno su dobili zapovjed da nas pod svaku cijenu spriječe u dolasku u Zagreb i u ostvarivanju prava na mirni prosvjed", kazao je Pipić u telefonskom razgovoru za Hinu.

"Hrvatska se pretvara u policijsku državu. Ljudi su jako razočarani, no nećemo odustati, vraćamo se na naše polazne punktove, gdjenastavljamo borbu za naše ciljeve", kazao je Pipić, nakon što im je, kako je rekao, interventna policija prepriječila put kod Đurđevca, a potom i kod Bjelovara.
XS
SM
MD
LG