Dostupni linkovi

Arapska liga ponovila podršku za zabranu letjenja


Arapska liga ponovila je danas podršku uspostavljanju zone zabrane leta u Libiji, dan nakon usvajanja rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN.

"Liga podržava uspostavljanje zone zabrane leta iznad Libije", izjavio je agenciji France press direktor kancelarije generalnog sekretara Arapske lige Hišam Jusef.

Jusef je podsjetio da su šefovi diplomatije arapskih zemalja zatražili od Savjeta bezbjednosti uspostavljanje zone zabrane leta.

On je takođe potvrdio da će generalni sekretar Arapske lige Amr Musa sjutra u Parizu učestvovati na sastanku Evropske unije, Afričke unije i Arapske lige posvećenom situaciji u Libiji. Na tom sastanku će učestvovati i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

Savjet bezbjednosti UN usvojio je noćas rezoluciju o uvođenju zone zabrane letova nad Libijom. SB je uz to odobrio "sve neophodne mjere" za zaštitu civila od napada snaga lojalnih režimu Moamera Gadafija.

Ministar vanjskih poslova Libije Musa Kusa izjavio je danas da Libija obustavlja sve vojne operacije u zemlji kako bi se vratila bezbjednost u zemlji i osigurala sigurnost za sve Libijce.
XS
SM
MD
LG