Dostupni linkovi

Počelo saslušanje Svetozara Marovića za slučaj Zavala



U Vrhovnom državnom tužilaštvu počelo je danas saslušanje potpredsjednika Demokratske partije socijalista, donedavnog crnogorskog vicepremijera Svetozara Marovića, u svojstvu svjedoka, u slučaju Zavala.

Marović bi, pred specijalnim tužiocem za organizovani kriminal, trebalo da ispriča svoja saznanja o sumnjivim poslovima gradnje postrojenja za desalinizaciju i apartmana na poluostrvu Zavala.

Potpredsjednik DPS-a je nakon hapšenja brata Dragana , koji je potpredsjednik budvankse opštine i bivših bliskih saradnika i sugrađana rekao da je pozadina svega politički napad na njega.

U Istražnom zatvoru su za slučaj Zavala, osim brata Svetozara Marovića, gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i još devet osoba.

Marović je juče telefonom pozvan iz tužilaštva i upitan da li može da dođe i da izjavu, saznaju “Vijesti”. Na taj način su inače i pozivani svjedoci na saslušanja u ovoj istrazi, koja se bliži kraju.

Svetozar Marovića je kao suvlasnik "Moninvesta" od početka bio upućen u detalje gradnje na rtu Zavala.On se u prijavi MANS-a, koji je 2008. i pokrenuo istragu o nelegalnoj gradnji na Zavali, tereti da je koristeći svoj društveni položaj, politički i drugi uticaj u lokalnoj upravi Budve “lično i preko povezanih lica posredovao da se omogući nesmetana nezakonita izgradnja objekta na zemljištu u vlasništvu kompanije „Zavala invest“, čiji osnivač je kompanija „Moninvest“, koja je bila u njegovom suvlasništvu”.

Uhapšenima u istrazi za slučaj Zavala pritvor ističe 24. marta.
XS
SM
MD
LG