Dostupni linkovi

Haški osuđenik Blagoje Simić dočekan ovacijama u Šamcu


Blagoje Simić, ratni šef Kriznog štaba opštine Šamac koji je danas pušten na slobodu iz zatvora u Škotskoj, stigao je večeras, oko 21.00 čas, u svoje rodno mjesto Kruškovo Polje, gdje ga je dočekalo više od 300 mještana.

Na ulasku u Kruškovo polje mještani su postavili veliki natpis "Blagoje, dobrodošao kući", a takav natpis stajao je i na njegovoj rodnoj kući, a u kojoj danas niko ne živi, jer su mu roditelji umrli.

U Simićevoj pratnji od aerodroma u Beogradu do Kruškovog polja bili su supruga Mira, kćerke Aleksandra i Vanja, brat Čedomir, nekadašnji načelnik opštine Mirko Lukić i bliski prijatelji.

U Kruškovom Polju Simića su dočekali njegov sin Aleksandar i nekadašnji haški osuđenik Milan Simić.

Blagoje je u rodnom mjestu srdačno pozdravio sve prisutne i zahvalio za doček, dozvolio je medijima da ga snimaju i slikaju, ali nije davao izjave za medije, zatraživši od novinara da poštuju njegovu privatnost.

Blagoje Simić, ratni šef Kriznog štaba opštine Šamac, pušten je danas na slobodu iz zatvora u Škotskoj nakon što je odslužio dvije trećine kazne koju mu je izrekao Haški sud.

Simić je u Hagu osuđen na 17 godina zatvora zbog progona nesrpskog stanovništva sa područja šamačke opštine, a nakon žalbe kazna mu je smanjena na 15 godina.
XS
SM
MD
LG