Dostupni linkovi

Limaj se odrekao poslaničkog mandata


Poslanik Skupštine Kosova i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Fatmir Limaj je večeras saopštio da se odrekao poslaničkog mandata da bi omogućio da se nastavi istraga koju protiv njega vodi Euleks.

Limaj je na konferenciji za novinare rekao da veruje u "čistotu borbe bivše Oslobodilačke vojske Kosova i da je spreman da se kad god zatreba suoči sa pravdom".

Nezavisno od ove izjave Limaja, Skupštini Kosova treba da odluči o oduzimanju imuniteta Limaju kada to zatraži tužilaštvo.

Limaj je kazao da je u sredu uveče bio na sastanku sa zvaničnicima Euleksa, ali da ni on, niti njegovi branioci nisu dobili dokument da je protiv njega podignuta optužnica.

Limaj je naveo da duboko veruje da će u tom, kao i u predmetu za korupciju, biti proglašen nevinim.

Protiv Limaja je juče podignuta optužnica za ratni zločin tokom 1998. i 1999. godine u selu Klečka u opštini Mališevo.

Tribunal u Hagu je ranije oslobodio Limaja optužbe za ratne zločine u selu Lapušnik u opštini Glogovac.

Euleks je juče saopštio da je, u okviru istrage ratnih zločina u jednom centru za pritvor, na Kosovu uhapšeno deset osoba, a još jedna u inostranstvu. Euleks nije saopštio imena uhapšenih.

Mediji na Kosovu su objavili da su uhapšeni direktor Regionalne policije u Prizrenu Nedžmi Krasnići, Hajdar Hodža iz Orahovca, Uk Gegaj iz Suve Reke, Naser Krasnići iz Orahovca, kao i Besim šurdaj, Arben Krasnići, Behljul Limaj, Naser Šala, Sabit Šalja, Šaban Šalja i Refki Mazreku, svi iz opštine Mališevo.
XS
SM
MD
LG