Dostupni linkovi

Kosovo: Ljimaj razgovarao sa istražiteljima Euleksa


Poslanik kosovske skupštine i potpredsjednik vladajuće Demokratske partije Kosova Fatmir Ljimaj, jedan od optuženih za ratni zločin u selu Klečka, razgovarao je sinoć u sjedištu Euleksa sa istražiteljima te misije.

Protiv Ljimaja je u srijedu podignuta optužnica za izvršenje ratnog zločina tokom 1998. i 1999. godine u selu Klečka u opštini Mališevo.

Televizija KTV je prenijela izjavu Lijmajevog advokata Tame Gašija datu dok je Ljimaj odlazio iz sjedišta Euleksa da je on spreman da bude na raspolaganju vlastima i da će se postupak po optužnici nastaviti narednih dana.

Prištinski mediji su prethodno sinoć prenijeli izjavu Ljimaja u trenutku kada je krenuo da se, kako je rekao, preda vlastima, a u kojoj je odbio optužbe za izvršenje ratnog zločina i istakao da je odlučio da se preda sudu kako bi se suočio sa pravdom.

Haški tribunal je ranije oslobodio Ljimaja optužbe za ratne zločine u selu Lapušnik u opštini Glogovac.

Euleks je sinoć saopštio da je na Kosovu, u okviru istrage ratnih zločina u jednom centru za pritvor, uhapšeno deset osoba, a još jedna, u okviru iste istrage je uhapšena u inostranstvu. Euleks nije saopštio imena uhapšenih.
XS
SM
MD
LG