Dostupni linkovi

Budva: Optužnica protiv 11 osoba za privredni kriminal


Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv 11 osoba iz Budve, zbog pokušaja krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja u privredi.

U večerašnjem saopštenju Vrhovnog državnog tužilastva navedeno je da je optužnica, sa predlogom za određivanje pritvora, podignuta protiv Anta Deloike, Igora Trnskog, Biserke Bojić, Milića Vlahovića, Vjekoslava Fabrisa, Svetlane Dragović, Bojana Karadžića, Slobodana Pime, Marka Vujovića, Srđana Stojanovića i Stevice Dragovića.

Oni se sumnjiče da su kao odgovorna lica-osnivači i izvršni direktori Auto-moto društva Budva, u postupku pregistracije tog državnog u privatno preduzeće, grubim kršnjem ovlašćenja pokušali da u privatno preduzeće unesu drzavno zemljište, vredno više od 3,3 miliona evra.

Okrivljene osobe su, kako je saopšteno, nameravale da na tom zemljištu podignu stambeno-poslovni objekat. Oni su, prema saopštenju, u izvršenju krivičnog dela "ispoljili visok stepen kriminalne volje".

To krivično delo ostalo je u pokušaju isključivo zbog intervencije nadležnih organa, a moglo je za opštinu Budva proizvesti višemilionske štete, piše u saopštenju Vrhovnog državnog tužilastva.
XS
SM
MD
LG