Dostupni linkovi

Italijansko tužilaštvo:Berluskoni 13 puta platio seks Ruby


Italijanski premijer Silvio Berlusconi navodno je u razdoblju od 14. februara do 2. maja 2010., tada još maloljetnoj, Marokanki Ruby 13 puta platio za seks, proizlazi iz materijala Državnog tužilaštva u Milanu.

Tužilaštvo je sprovelo istragu protiv regionalnog zastupnika Nicola Minettija, agenta televizijskih zvijezda Lele Mora i direktora informativne tv-stanice TG4 Emilia Fedea zbog poticanja maloljetnica na prostituciju. Optužena trojka navodno je vodila tada 16-godišnju Marokanku na raskalašne zabave u Berluscoijevoj rezidenciji.

Odvjetništvo tvrdi da su u zabavama u vili talijanskog premijera sudjelovale 33 mlade žene koje su za to dobivale novac. Djevojke je angažovao optuženi trojac, kojem, ako ih sud proglasi krivim, prijeti kazna zatvora od 18 godina zbog podsticanja prostitucije i aktivnog privođenja.

Berlusconi će u ponedjeljak izaći pred sud kako bi iznio svoju odbranu. Postupak se vodi zbog optužbi za utaju poreza, korupciju, zloupotrebu dužnosti i seks s maloljetnicom.

Vrhunac postupka očekuje se 6. aprila, kad je zakazano ročište posvećeno isključivo "seks-aferi Ruby".

Italijanski premijer Silvio Berlusconi ocijenio je danas "nevjerovatnim", optužbe koje su pokrenute protiv njega u okviru skandala "Rubzgejt" i potvrdio da će se "braniti na televiziji".

"Ne mogu da vjerujem da se pravda zloupotrebljava na tako varvarski i nerealan način. Ja imam 75 godina i iako sam nevaljao... 33 žene u dva mjeseca bilo bi previše, pa čak i za tridesetogodišnjaka", rekao je Berlusconi u intervjuu za dnevnik La Republika (Repubblica).

"Ja ću ići na televiziju da objasnim sve, i moju odbranu i odbranu tih mladih žena. I učestvovaću na svim saslušanjima i postupcima", rekao je Berlusconi. On je ponovio i da nikad u životu nije platio ženu.

Prema navodima istrage , 33 mlade žene učestvovale su u organizovanim noćnim provodima u Arkoreu, nedaleko od Milana, u luksuznoj rezidenciji Berlusconija od početka 2009. do januara 2011. godine.
XS
SM
MD
LG