Dostupni linkovi

Novi antivladin protest u Zagrebu


Nekoliko hiljada demonstranata okupilo se večeras u Zagrebu na još jednom u nizu antivladinih protesta organizovanih preko društvene mreže Fejsbuk.

Među demonstrantima su i čelnici nekoliko hrvatskih sindikata. Na početku protestne kolone uz zastavu Hrvatske nalazi se i transparent "Generalni štrajk". Kolonu predvede bubnjari a građani uzvikuju "Jaco, odlazi", "HDZ lopovi", "Izbori, izbori" i "Svi na ulice".

Osim zastava Hrvatske i zastava na kojima piše "Volim Hrvatsku, ne u EU", na večerašnjem skupu bila je i jedna zastava Evropske unije.

Protestna kolona kreće se prema Hrvatskoj radio televiziji, kako su rekli organizatori da bi došli na glavni dnevnik u pola osam, jer od te televizije traže objektivno izveštavanje o protestima.

Dominiraju transparenti "Nacionalizacija banaka", "Ne trebaju nam lideri da bismo odlučivali - direktna demokratija", tu je i transparent "Dragi bože nismo vikali Svoboda nego Sloboda", povodom boravka izvestioca Evropskog parlamenta za Hrvatsku Hanesa Svobode u Zagrebu.
XS
SM
MD
LG