Dostupni linkovi

Vukčević: Purdin slučaj dokaz da je Srbija pravna država


Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je za nedeljno izdanje beogradskog dnevnika "Press" kako je nedavno zaključeni slučaj hrvatskog veterana Tihomira Purde dokaz da je Srbija pravna država.

"Purda je dokaz da je Srbija pravna država. Ja neću držati u zatvoru ljude za koje nemam dokaza da su učinili kazneno delo koje im se stavlja na teret. Izvršio sam sve procesne radnje kako bih utvrdio istinu", rekao je Vukčević, naglasivši još jednom da niko od 44 saslušana svedoka nije teretio Tihomira Purdu.

Upitan ko podmeće dezinformacije u Srbiji i u regiji koje štete radu njegovog tužilaštva, Vukčević je kazao kako je očigledno da je u regiji započela izborna kampanja, preslagivanje i podilaženje desnici. Tri provokacije stigle su iz Hrvatske, rekao je Vukčević.

"Prva je da mi imamo listu od 390 branitelja, što je laž, druga je da smo tražili saslušanje Vladimira Fabera, istaknutog policijskog dužnosnika koji je uhapsio Branimira Glavaša, što je provokacija. I konačno, da smo podigli optužnicu protiv doktorke Vesne Bosanac, što je netačno. Neko želi da poremeti dobru regionalnu saradnju", rekao je Vukčević.
XS
SM
MD
LG