Dostupni linkovi

Zagreb: Više hiljada ljudi na antivladinim protestima


U više hrvatskih gradova održani su novi antivladini protesti, a najmasovniji skup bio je u Zagrebu gde se okupilo više hiljada građana.

Tokom devete po redu protestne šetnje u Zagrebu građani su uzvikivali parole "Svi na ulice", "Jaco odlazi", "Dole lopovi", tražeći ostavku Vlade Jadranke Kosor i raspisivanje izbora, javljaju hrvatski mediji.

Prve od institucija koje su građani u subotu uveče obišli su Državno tužilaštvo i Uprava za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), gde su skandirali "Uhapsite mafiju" i "Hoćemo pravdu", nakon čega su pred japanskom Ambasadom zapalili sveće u pomen žrtvama katastrofe koja je pogodila tu zemlju.

Noseći transparente "Generalni štrajk" i "Nacionalizacija", građani su došli i pred sedište vladajućeg HDZ-a i zgrade u kojoj stanuje potpredsednik HDZ-a Vladimir Šeks, gde su ih dočekali pripadnici Specijalne policije kojima su dobacivali "Čuvate mafiju".

Tokom dana u subotu su slični protesti organizovani u Varaždinu, Zadru, Virovitici, Koprivnici, Labinu, Rijeci i Slavonskom Brodu, gde se okupilo po nekoliko stotina građana. Paralelno sa skupom u Zagrebu, održani su i protesti u Puli, Šibeniku i Sisku.
XS
SM
MD
LG