Dostupni linkovi

Koštunica: Nemam veze sa ubistvom Đinđića


Predsjednik opozicione Demokratske stranke Srbije /DSS/ Vojislav Koštunica izjavio je da nema veze sa političkom pozadinom ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, niti ima osnova da bude svjedok u tom procesu.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je iz medija saznao da će biti saslušan u vezi političke pozadine ubistva premijera Đinđića, te dodao da vlast vrši represiju i ugrožava demokratski poredak zemlje.

"U pitanju je kampanja protiv DSS-a. Vrlo dobro znam šta su politički progoni i kampanje", rekao je Koštunica povodom najava tužioca za organizovani kriminal da će biti saslušan kao svjedok u pretkrivičnom postupku u istrazi političke pozadine ubistva Zorana Đinđića.

On je naveo da DSS "osuđuje pravosudne organe u montiranim postupcima", te dodao da govori o tome u danu kada se obilježava godišnjica Đinđićevom ubistva, "jer ju je tužilac već zloupotrebio".

"O svemu sam govorio, ali ne mogu da pričam o nečemu što se nije dogodilo", dodao je Koštunica i istakao da najava republičkog tužioca da će biti pozvan na saslušanje u pretkrivičnom postupku o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Đinđića predstavlja politički progon i represiju vlasti.
XS
SM
MD
LG