Dostupni linkovi

Osam godina od ubistva Zorana Đinđića


U Beogradu i još nekim gradovima Srbije danas će biti obilježeno osam godina od ubistva prvog demokratski izabranog premijera, Zorana Đinđića, koji je ubijen 12. marta 2003. u dvorištu zgrade Vlade Srbije.

Omladina Demokratske stranke (DS) čiji je Đinđić bio lider, organizovaće danas povorku od spomenika Vuku Karadžiću u Beogradu do Aleje zaslužnih građana na Novom groblju, gdje će odati poštu Đinđiću. Cvijeće na grob položiće predstavnici Demokrata i građani.

Liberalno-demokratska partija i ove godine organizuje komemorativnu povorku "šetnja za Zorana". Planirana trasa je: Simina ulica - dvorište Vlade Srbije - Aleja velikana, na Novom groblju u Beogradu.

Članovi Vlade Mirka Cvetkovića položiće vijenac pred spomen-ploču na zgradi Vlade Srbije, a cvijeće će položiti i članovi nekadašnje Vlade Zorana Živkovića.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u organizaciji DS i Fonda "Dr Zoran Đinđić", održaće se finale takmičenja "Besjede u Zoranovu čast" u kojem učestvuje osam besjednika, pobjednika u kvalifikacijama.
XS
SM
MD
LG