Dostupni linkovi

Gadafi: Prestaćemo da podržavamo borbu protiv terorizmaLibijski vođa Moamer Gadafi zapretio je danas Evropskoj uniji da će prestati da podržava borbu protiv međunarodnog terorizma i ilegalne imigracije, prenela je libijska državna agencija Jana.

"Ako Evropa ne podrži i ako bude ignorisala aktivnu ulogu Libije u borbi protiv imigracije i u stabilnosti Severne Afrike i cele Afrike, Libija će morati da prekine s naporima u borbi protiv terorizma i da potpuno promeni politiku prema Al Kaidi", zapretio je Gadafi u poruci koju je prenela ta agencija.

Tripoli će prekinuti i "borbu prtiv ilegalne imigracije, pa će milioni crnaca doći u Evropu", upozorio je libijski vođa.

"Libija je u stanju da se bori protiv terorista koji žele da je pretvore u Somaliju", kazao je Gadafi, koji optužije Al Kaidu da stoji iza pobune protiv njegovog režima.

Gadafi je tu poruku uputio liderima EU koji se danas sastaju u Briselu na vanrednom samitu kako bi razmotrili situaciju u Libiji i eventualne mere pritiv libijskog režima.
XS
SM
MD
LG