Dostupni linkovi

Kosor: Neću pristati na ultimatume oko izboraPremijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Zagrebu da neće pristati ni na kakve ultimatume oko datuma parlamentarnih izbora, optuživši opoziciju da samo želi da sruši vladu.

Jadranka Kosor je posle razgovora s predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem novinarima rekla da je više puta ponovila da će izbori biti održani do kraja 2011, iako je zakonski rok do marta iduće godine.

"Ako bi se izbori, kao što traže neki, odmah raspisali, nemamo šanse za završetak pregovora (s EU) jer tehnička vlada ne može obavljati poslove koje treba obaviti do kraja pregovora", naglasila je Jadranka Kosor.

Koalicija hrvatskih opozicionih stranaka okupljenih oko Socijaldemokratske partije (SDP) istakla je danas u razgovoru sa šefom države da podržava završetak pregovora Hrvatske s EU, ali i traži brzo održavanje parlamentarnih izbora.

Lider SDP-a Zoran Milanović rekao je novinarima nakon sastanka da je u najboljem nacionalnom interesu da se parlamentarni izbori odvoje od referenduma o ulasku u EU.
XS
SM
MD
LG