Dostupni linkovi

Crnogorska firma negira prodaju oružja LibijiCrnogorska državna firma "Montenegro difens industri", nekada poznata kao "Jugoimport mont", nije prodavala oružje Libiji, a medijske spekulacije u vezi sa time su apsolutna laž, izjavio je danas agenciji Beta direktor te firme Zoran Damjanović.

Podgorički listovi "Vijesti" i "Dan" preneli su pisanje albanskog lista "Šekuli" da je "Jugoimport mont" u januaru 2010. godine kupio u Albaniji 150.000 minobacačkih projektila, koje je otpremio u Libiju.

Oružje za Libiju je navodno, kako je objavljeno, platila nekadašnja "Nikšićka banka".

Damjanović tvrdi da medijske spekulacije o navodnoj prodaji oružja Libiji imaju određene političke ciljeve, koji se tiču kako Crne Gore, tako i Albanije.

On je podsetio da su sankcije za izvoz oružja Libiji uvedene tek pre desetak dana, pa sve i da je prodavano oružje toj zemlji, "a nije", za nju sankcije važe tek odnedavno.

Damjanović je podgoričkom listu "Vijesti" rekao da se sa Libijom "nekad dosta radilo" i naveo da je sa Libijom "zadnjih mjeseci" radila i beogradska firma "Jugoimport SDR", a da "Montenegro difens industri" nije želela da joj konkuriše.
XS
SM
MD
LG