Dostupni linkovi

Divjak spreman na odbranu vojničke časti


"Dragi prijatelji, zahvaljujući vama ohrabren sam i potpuno spreman za odbranu moje vojničke časti i ratne prošlosti, ličnog i zajedničkog dostojanstva, kao i moralne čistote branitelja BiH u periodu 1992.-1995. godina", istakao je bosanskohercegovačkoj i svjetskoj javnosti bivši general Armije BiH Jovan Divjak.

"Vaša solidarnost je istovremeno i potvrda spremnosti građana naše zemlje da grade politički i ekonomski stabilnu Bosnu i Hercegovinu temeljenu na principima demokratije i pravičnosti", navodi se u poruci koju prenosi Udruženje "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu", čiji je Divjak direktor.


S obzirom na to da svima vama, pojedinačno, ne mogu lično odgovoriti za svesrdnu podršku, molim da ovu poruku razumijete kao izraz iskrene zahvalnosti i dubokog poštovanja za zajedničke ideale. Idemo dalje!, naglašava Jovan Divjak.

Penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine u utorak je uz kauciju pušten iz pritvora u Austriji i do okončanja postupka braniće se sa slobode.Uhapšen je prošlog četvrtka na aerodromu u Beču po potjernici Srbije, koja ga tereti za navodni ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.
XS
SM
MD
LG