Dostupni linkovi

Bjelogrlić se izvinjava zbog izjave o Divjaku


Glumac i režiser Dragan Bjelogrlić izvinio se zbog izjave da mu je žao što penzionisani general BiH Jovan Divjak nije u mogućnosti da prisustvuje sarajevskoj premijeri njegovog filma "Montevideo, bog te video" .

"Svima koji su se iz bilo kog razloga osjetili povrijeđenim zbog moje izjave, pogotovo porodicama nastradalih u ratu, javno se i iskreno izvinjavam. Ukoliko to može da popravi štetu koja je nastala", rekao je Bjelogrlić.

Navodi da bi kao reditelj "volio da njegov film vide svi, bez obzira na njihovo opredjeljenje i ljudske kvalitete, a pogotovo da vide `Montevideo` koji Srbiju i Srbe pokazuje u najboljem mogućem svjetlu, makar najboljem koji je on mogao da smisli i realizuje".

"Takav film o takvim Srbima mislio sam da treba da vidi čak i Jovan Divjak. Smetnuo sam sa uma da čovek osumnjičen za ratne zločine ne može biti izjednačen sa svakim drugim gledaocem. I pogrešio sam" - navodi Bjelogrlić.

Pred sarajevsku premijeru njegovog filma "Montevideo, Bog te video", Bjelogrlić je u razgovoru za radio Sarajevo izjavio da mu je žao što Jovan Divjak ne prisustvuje projekciji filma, dok se jedan od glumaca u filmu Sregej Trifunović pojavio poslije projekcije u majici sa likom Jovana Divjaka.
XS
SM
MD
LG