Dostupni linkovi

Nova Vlada Srbije bez 8 starih ministara


Skupština Srbije danas se se izajašnjava o izmjenama Zakona o Vladi i ministarstvima.

Prijedlog zakona o ministarstvima predviđa da Vlada ima 17 ministarstava i 21 člana.

Premijer Mirko Cvetković istovremeno će i biti i ministar finansija, Ivica Dačić ostaje i zamjenik premijera i ministar policije, a Jovan Krkobabić iz PUPS-a i Verica Kalanović iz G17 plus biće potpredsjednici Vlade.

Božidar Đelić ostaje bez ministarskog resora, ali će se, kao potpredsednik Vlade baviti evropskim integracijama.Dušan Petrović će biti novi ministar poljoprivrede i trgovine.

Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac, Goran Bogdanović, Snežana Malović i Rasim Ljajić ostaju u svojim resorima.

Oliver Dulić, osim životne sredine i prostornog planiranja, u resor dobija i rudarstvo. Milan Marković, pored uprave, lokalne samouprave dobija i ljudska i manjinska prava.Srđan Srećković biće ministar vjera i dijaspore, Sulejman Ugljanin bez portfelja.
Nebojša Ćirić je predložen za mesto ministra ekonomije i regionalnog razvoja

G17 plus ostavlja Snežanu Samardžić Marković na čelu omladine i sporta. Predrag Marković biće ministar kulture i informacionog društva, a Nebojša Ćirić ministar ekonomije.

Postignut je i dogovor da Zoran Stanković bude ministar zdravlja. Pored infrastrukture, i energetikom će se baviti i Milutin Mrkonjić.Žarko Obradović, osim obrazovanja, dobija i resor za nauku.

XS
SM
MD
LG