Dostupni linkovi

Vlada Srbije: 17 ministarstava, Cvetković ministar finansija


Rekonstruisani kabinet Vlade Srbije imaće 21 člana i 17 ministarstava, saopšteno je u nedelju uveče iz Vlade Srbije.

Kako je saopšteno, vlada će u ponedeljak uputiti Skupštini Srbije Predlog zakona o ministarstvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o vladi. Imena ministara za sada nisu saopštena.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je za B92 da će on biti i ministar finansija u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Izmenama Zakona o ministarstvima koji će parlamentu biti predat sutra ministarstvo nauke pripojeno je ministarstvu prosvete. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava postaće deo ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U rekonsturisanoj vladi biće formirano zajedničko ministarstvo za kulturu, medije i informaciono društvo koje će nastati spajanjem ministarstava kulture i telekomunikacija.

Ministarstvo rudarstva i energetike biće rasformirano. Energetika će biti pripojena ministarstvu infrastrukture, a rudarstvo ministarstvu prostornog planiranja.

U budućoj vladi ministarstvo trgovine biće pripojeno ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a ministarstvo vera ministarstvu za dijasporu.

Ukinuto je ministarstvo za Nacionalni investicioni plan.

U vladi ostaju ministarstva za spoljne poslove, unutrašnje poslove, finansije, pravdu, odbranu, zdravlje, kao i ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj, omladinu i sport, za rad i socijalnu politiku i ministarstvo za Kosovo i Metohiju.
XS
SM
MD
LG