Dostupni linkovi

Protestanti u Zagrebu traže raspisivanje izbora


Sa zahtevom da Vlada što pre raspiše izbore u nedelju oko 16 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu protestanti su počeli novi antivladin protest. Na protestu se u početku okupilo oko hiljadu građana.

Pozdravio ih je Ivan Pernar, koji je pre 15-tak dana i započeo s protestima okupljenih oko društvene mreže Fejsbuk, a u nedelju je od građana zatražio da se izjasne da li žele da on nastavi da vodi protest, u čemu ga je veći deo prisutnih podržao.

Okupljeni građani uzvikuju "Svi na ulice", "Istina, istina!", "Mirni prosvjedi", "Dolje HDZ", "Hoćemo promjene". Među transparentima su i "Stop uvoznom lobiju", "Želimo radna mjesta", "Nema više rotacije na vlasti", "Zbog ulice Vlada i oporba će pasti", "Kreni narode ulicama slobode", "Volim Hrvatsku", "Ne u EU i drugi".

Nešto pre 17 sati protestanti su krenuli sa Cvjetnog trga u protestnu šetnju po gradu. U međuvremenu ih se okupilo oko tri hiljade, a prvo su se uputili prema Markovom trgu gde je prema Zakonu o javnom okupljanju zabranjeno protestovanje.

U Radićevoj ulici zaustavila ih je policija. Protestanti uzvikuju "hoćemo izbore".
XS
SM
MD
LG