Dostupni linkovi

Grubešić: Predlog Tužilaštva BiH o izručenju Divjaka validan


Tužilaštvo BiH uputilo je Ministarstvu pravde BiH ispravan, potpun i pravno valjan Predlog za podnošenje molbe za izručenje Jovana Divjaka, u skladu sa članom 57 Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, a ostala procedura je na ovom ministartvu, izjavio je Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

"Mi smo dužni podnijeti samo Prijedlog za podnošenje molbe za izručenje, a ostala procedura je pri Ministartvu pravde. Naš akt je pravno valjan, smatramo ga ispravnim i validnim i ne želimo snositi nikave posljedice oko nepotrebnog odgađanja postupanja u daljoj proceduri", rekao je Grubešić komentarišući tvrdnje iz Ministarstva pravde da je Predlog Tužilaštva nepotpun, jer nedostaju Uverenje o državljanstvu i Odluka o pritvoru, odnosno obrazloženje zašto nije određen pritvor.

Heroj odbrane Sarajeva i penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak uhapšen je 3. marta na aerodromu u Beču na osnovu poternice koju je za njim raspisala Srbija zbog slučaja "Dobrovoljačka ulica", kada je u incidentu prilikom povlačenja Jugoslovenske narodne armije iz Sarajeva 3. maja 1992. godine stradalo nekoliko vojnika i oficira.
XS
SM
MD
LG