Dostupni linkovi

Vekarić demantuje podizanje optužnica protiv bivše upravnice vukovarske bolnice


Prema tvrdnjama hrvatske televizije Tužilaštvo Srbije podiglo optužnicu protiv nekadašnje upravnice vukovarske bolnice Vesne Bosanac zbog ratnog zločina.

To je ovoj televiziji u telefonskom razgovoru preneo HDZ-ov zastupnik Andrija Hebrang.

"Na osnovu krivične prijave koja je podnesena u Srbiji protiv Vesne Bosanac, Tužiteljstvo Srbije podiglo je optužnicu protiv nje i poslali su je našem Državnom odvjetništvu," kazao je Hebrang.

Međutim zamenik tužioca za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa demantovao ovu informaciju, navodeći da je u Zagreb samo poslat zahtev za dodatno saslušanje Vesne Bosanac kao svedoka u nekoliko procesa koji se za ratne zločine vode u Beogradu.

"Tražili smo samo da se sasluša u svojstvu svedoka i građanina upravo u smislu revidiranja četiri predmeta, da bi se na osnovu njih donela tužilacka odluka odnosno ukoliko nađemo da ima elemanata krivičnog dela, da bi smo te predmete ustupili Državnom odvjetništvu Hrvatske, tako da nema nikakve istine u tome da smo i podigli optužnicu. Ona se (Vesna Bosanac) kod nas tretira kao svedok i jedino je u tom svojstvu saslušana. Tražili smo još neke izjave svedoka o pomenutim slućajevima. Reč je o suđenju za zločine u Vukovaru", kaže za radio Slobodna Evropa zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.
XS
SM
MD
LG