Dostupni linkovi

Divjak: Ne osjećam se krivim za Dobrovoljačku ulicu


Bivši general Armije BiH Jovan Divjak, koji je u četvrtak uhapšen u Beču po potjernici Srbije, uputio je poruku gradjanima BiH u kojoj navodi da se ne osjeća krivim za događaje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu iz 1992. godine.

U poruci, koju je u ime Divjaka pročitao ambasador BiH u Austriji Haris Hrle na Federalnoj televiziji (FTV) u petak uveče, Divjak se izvinio prijateljima, porodici i građanima što ih je doveo u neizvjesnost i dodao da je dao svoj doprinos da ne dođe do još veće nesreće.

"Hvala svima koji preduzimaju mjere da se pravnim putem riješi nastali problem. Uvjeravam vas da će istina i pravda ovaj put pobijediti", poručio je Divjak.

Ambasador Hrle naglasio je da su već počeli pregovori s advokatima i da je sačinjena lista advokata i stručnjaka za ekstradiciju, koje bi trebalo angažovati u slučaju Divjak.

Hrle je izjavio da još nema pouzdanu informaciju zbog čega je penzionisani general Jovan Divjak uhapšen u Beču.

"Ne možemo još sa sigurnošću da tvrdimo zbog čega je uhapšen, moguće je da je riječ o tehničkoj grešci, odnosno propustu Interpola i država EU. Početkom slijedeće sedmice ministar spoljnih poslova Austrije doći će u BiH i donijeti više informacija nadležnim vlastima", istakao je Hrle.
XS
SM
MD
LG