Dostupni linkovi

SDP BIH:Hapšenje Divjaka udar na državu BIH


Socijaldemokratska partija (SDP) BiH najoštrije osuđuje ponovnu političku, policijsku i obavještajnu provokaciju Bosne i Hercegovine od Srbije na osnovu čije potjernice je u Austriji uhapšen Jovan Divjak, general Armije RBiH.

" Nakon hapšenja i pritvaranja Ilije Jurišića i Ejupa Ganića, sinoćnje hapšenje Jovana Divjaka samo pokazuje i dokazuje da susjedna Srbija ne prihvata vladavinu prava i diplomatsko rješavanje sporova koji postoje između dvije zemlje. Nastavak progona svih Bosanaca i Hercegovaca - i Srba, i Hrvata i Bošnjaka, koji su branili Bosnu i Hercegovinu od agresije pokazuje da je režim u Beogradu promijenio retoriku u nekim političkim pitanjima, ali da je politika prema BiH konstanta svih vladajućih koalicija u Srbiji - navodi se u saopštenju SDP-a.

Ovo hapšenje, smatraju u ovoj stranci, ujedno je udar na državu Bosnu i Hercegovinu i na svakog čovjeka koji živi u njoj.

Vrijeme je da državni organi i institucije BiH stanu u odbranu svojih građana i primijene princip reciprociteta koji je legitiman čin u odnosima dviju država.
XS
SM
MD
LG