Dostupni linkovi

Suđenje za teroristički akt u Bugojnu počenje 22.marta


Suđenje pripadniku vehabijskog pokreta Harisu Čauševiću i još petorici optuženih za teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna prošle godine počeće 22. marta - potvrdila je Srni portparol Suda Selma Hasadžić.

Ona je navela da je početak suđenja zakazan za 13.sati i da će biti otvoren za javnost.

Pred Sudom BiH danas je održana statusna konferencija u predmetu "Haris Čaušević i drugi", koja je bila zatvorena za javnost.

Optužnica tereti Harisa Čauševića, Adnana Haračića i Nasera Palislamovića za terorizam, a Emina Osmanagića, Harisa Špagu i Nedžada Kešku za pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

U optužnici se navodi da su Čaušević, Haračić i Palislamović, zajedno počinili teroristički čin nanošenja velike štete objektu BiH, pri čemu je s umišljajem ubijena jedna osoba.

Optuženi su za cilj imali ozbiljno zastrašivanje stanovništva i ozbiljnu destabilizaciju osnovnih političkih, ustavnih i društvenih struktura BiH.

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. juna prošle godine poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestoro ljudi je povređeno, od kojih teško policajac Edina Hindić.
XS
SM
MD
LG