Dostupni linkovi

Vođa pobunjenika sa Kavkaza poziva da islam zavlada svijetom


Pobunjenički islamski vođa Doku Umarov, koji je preuzeo odgovornost za više napada u Moskvi, pozvao je muslimane u arapskom svijetu da iskoriste revolucije koje su u toku i nametnu islam u svijetu, poručio je Umarov u video- zapisu koji je objavljen danas na islamističkom sajtu Hunafa.

"Molimo se za sve ove događaje koji se dešavaju u ime Alaha kako bi nametnuli njegov zakon u čitavom svijetu", izjavio je Doku Umarov u ovom video-zapisu.

Na video-snimcima objavljenim juče na ovom internet sajtu lider čečenskih pobunjenika Doku Umarov, koji je najtraženiji čovjek u Rusiji, pozvao je muslimane širom te zemlje da krenu u džihad protiv Rusije.

"Apelujem na svu muslimansku braću u Rusiji da pokrenu džihad, otvore frontove na svim mjestima i unište neprijatelje Alaha", poručio je Umarov u osmominutnom snimku na ruskom jeziku

Vjeruje se da se Umarov, koji sebe naziva emirom Kavkaza, krije na vrhovima planina u sjevernom Kavkazu.

On je preuzeo odgovornost za bombaški napad na moskovskom aerodromu "Domodedovo", u kome je 24. januara poginulo 37 ljudi, kao i za bombaške napade u moskovskom metrou u kojima je prošle godine život izgubilo 40 osoba.
XS
SM
MD
LG