Dostupni linkovi

File-Lušić: Brisel ohrabren napretkom Crne GoreDrugog dana prve zvaničene posjete Briselu od kada je na funkciji crnogorskog premijera Igor Lušić je razgovarao sa komesarom Evropske Unije za proširenje Štefanom Fileom.


Evropski zavničnik je reako da je Brisel ohrabren napretkom Crne Gore.

"Ono što sam rekao premijeru danas je da Evropska Komisija , moje kolege i ja smo lično ohrabreni koracima koje su učinjeni do sada i željno očekujemo da ocijenimo napredak kada dođe vrijeme za novi izvještaj o napretku Crne Gore u procesu pridruživanja "

Predsjednik Vlade Igor Lukšić je izvijestio Filea o koracima koje Crna Gora preduzima na ispunjavanju zahtjeva koje je pred Podgoricom postavio Brisel.

"Dijelim zajedničko ohrabrenje zbog svih napora koje smo uložili u poboljšanju kvaliteta javne administracije, obavijestio sam ih i o aktivnostim koje smo preduzeli u poboljšanju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije", reako je Lukšić.

"Izvijestio sam komesara Filea o svim naporima u poboljšanju stanja na polju slobode medija , takođe smo značajno poboljšali odnos sa civilnim sektorom , uključujući ih u svaki segment našeg političkog života i čineći ih jednim od partnera u evropskom procesu, " naveo je nakon sastanka sa Fileom , crnogorski premijer i dodao da ih je obavijestio o aktivnostima sa ciljem poboljšanja implementaciju agende.

Lukšić je juče u Briselu razgovarao i sa predsjednikom EK, Žoze Manuel Barosom i generalnim sekretarom NATO Anders Fogom Rasmusenom.
XS
SM
MD
LG