Dostupni linkovi

Komšić je sinoć razgovarao sa Divjakom, BIH će sve učiniti za njega


Član Predsjedništva BIH Željko Komšić, kazao je da je sinoć imao priliku da razgovara sa generalom Jovanom Divjakom.

„On je smiren i dobro je. Traži i očekuje da se cijela stvar svede u pravne okvire i da se ne daje politički okvir cijelom slučaju. “, kazao je Komšić novinarima u Sarajevu.

Iako kako je naveo poštuje želju generala Divjaka, to nažalost nije moguće.
„Ovo definitivno ima dimenzije političkog slučaja. U igri su organi vlasti iz Srbije, BIH ali i iz Austrije“, naveo je Komšić.

On tvrdi da će uz pomoć osoblja bh ambasade u Beču, generalu Divjaku biti obezbijeđena svaka vrsta pomoći.

„U međuvremenu ostvaren je kontakt sa minitrom vanjskih poslova Austrije.Sav materijal i dokumentacija iz slučaja Dobrovoljačka dostavljena je Ambasadi BIH u Beču koja je to odnijela ministarstvu pravde Austrije“, pojasnio je Komšić.

BH zvaničnici su, prema njegovim riječima razgovarali danas i sa ambasadorom Srbije i Austrije u Sarajevu.„Pokušavamo da stupimo u kontakt i sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem“, rekao je Komšić.

Član Predsjedništva Bakir Izetbegović takođe je rekao da će BIH učiniti sve za generala Divjaka.

„Znamo u vezi slučaja Dobrovoljačka stav Haškog tribunala, znamo kako se završila stvar u Londonu u slučaju Ganić, i svi znamo kako se ponašao u ratu general Divjaka, a to su i kamere zabilježile. Samo je pitanje vremena kada ćemo generala vratiti u Sarajevo“, kazao je Izetbegović.
XS
SM
MD
LG