Dostupni linkovi

Barozo: CG napreduje ka EU - ključna vladavina pravaPredsednik Evropske komisije (EK) Žoze Manuel Barozo ocenio je danas u Briselu da je Crna Gora na dobrom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, ali da pre svega još mora ostvariti opipljive rezultate u vladavini zakona.

Barozo je to rekao posle razgovora s crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem, koji je naglasio rešenost vlade u Podgorici da ostvari svih sedam preostalih uslova za početak pregovora s EU.

Lukšić je danas razgovarao i s predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejem, koji je takoduje ocenoio da je Crna Gora ostvarila vidan napredak u evropskim reformama na putu u EU.

Van Rompej je predočio i da je i dalje nužno da vlasti u Podgorici prvenstveno pokažu opipljive rezultate u vladavini prava, borbi protiv korupcije, obezbeđenju slobode medija i usvajanju novog izbornog zakona.

Premijer Lukšić je ukazao na to da je vlada u Podgorici svoju ekonomsku i budžetsku politiku već počela da usaglašava sa ekonomsko-finansijskim telima EU.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG