Dostupni linkovi

Odbor Skupštine Srbije otvoriće pitanje odnosa sa Libijom


Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za inostrane poslove Dragoljub Mićunović izjavio je danas da će to skupštinsko tijelo vjerovatno otvoriti pitanje odnosa sa Libijom.

"Vreme je da razgovaramo o preispitivanju odnosa u svijetlu novih događaja i politike i sa stanovišta ljudskih prava", rekao je Mićunović novinarima u skupštini.

Dodao je da je dobro sarađivati sa mnogim zemljama, ali da se još jednom pokazalo da se mora voditi računa da li pojedine zemlje priznaju i poštuju ljudska prava, a ne samo "da ih gledamo sa stanovišta nekih naših interesa, bilo ekonomskih, bilo političkih".

"Važno je da Srbija ima svoje nacionalne interese, ali je važno i da ima stav da zemlja koja ubija svoje građane, puca na demonstrante, veša i kamenuje žene, da je to režim sa kojim Srbija ne treba da razvija prijateljske odnose", rekao je Mićunović.

Dodao je i da "treba vidjeti" da li će predstavnici Egipta u Beogradu predsedavati najavljenom konferencijom Pokreta nesvrstanih, i podsjetio da su okosnicu tog pokreta činile zemlje poput Egipta, Tunisa, Jemena i Libije.
XS
SM
MD
LG