Dostupni linkovi

Srbija:Masovna tuča vojnih dobrovoljaca u Leskovcu


Dvije grupe vojnih regruta iz Lebana i Žitorađe, koji su se prijavili na dobrovoljno služenje vojnog roka, potukli su se ispred kasarne u Donjem Sinkovcu i u policiju je privedeno njih 11, rečeno je jutros agenciji Beta u leskovačkoj policiji.

U tuči koja se dogodila juče, prema procjeni policije, učestvovaloje oko 15 regruta i njihovoh roditelja.

Do incidenta je došlo u poslijepodnevnim satima ispred ulaza kapije vojne kasarne. Jedan od očevidaca tuče rekao je Beti da su regruti i njihovi roditelji bili "mrtvi pijani" i da su predhodno pjevali pjesmu "Rado Srbin ide u vojnike".

"Pola sata smo slušali pjesme, pa sledećih 15 minuta svađe, a onda je nastala masovna tuča. Tukli su se pesnicama, nogama i rukama i torbama koje su ponijeli sa sobom. To je trajalo sve dok policija nije stigla. Neki su pobjegli preko livade, a druge su pokupili u maricu i odvezli", priča jedan mještanin Donjeg Sinkovca.

I u policiji je potvrđeno da je pijanstvo bilo uzrok masovne tuče regruta i njihovih roditelja iz Lebana i Žitorađe, od kojih niko nije zadobio ozbiljne povrede.

"Naše ekipe će ubuduće morati da dežuraju ispred kasarne kada se regruti javalju na odsluženje vojnog roka", kazao je za Betu načelnik Policijske uprave u Leskovcu Dejan Radenković.
XS
SM
MD
LG