Dostupni linkovi

Stefanović: Početak pregovora sa Prištinom u prvoj polovini marta


Tačan datum početka pregovora Beograda i Prištine još se usaglašava u Briselu, ali je sigurno da æe poèeti u prvoj polovini marta sastankom u Briselu, uz prisustvo predstavnika EU, izjavio je šef državnog tima Srbije za dijalog s Prištinom Borislav Stefanović.

On je naveo da će se najvjerovatnije razgovarati o pitanjima telekomunikacija, katastra, aviosaobraćaja i nestalih, ali da konačna lista tema nije do kraja utvrđena i da će se možda proširiti.

"Iako nema određenih rokova za završetak dijaloga, potrudićemo se da do kraja godine rešimo većinu problema s ciljem povratka i ostanka Srba na Kosovu i Metohiji i njihovog normalnog života u okruženju koje će im omogućiti da se osećaju kao građani Srbije", rekao je Stefanović, koji je i politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Stefanović je za beogradski dnevnik "Danas" rekao da je neminovno da status Kosova bude dio dijaloga, "koji će biti konstruktivan i koji neće biti nabijen antagonizmom, već će se rešavati konkretna pitanja".
XS
SM
MD
LG