Dostupni linkovi

Otvoreno sedmo izdanje ZagrebDoxHrvatskim dokumentarnim filmom "Irokez" u režiji Matije Vukšića, koji prikazuje životni put boksača Željka Mavrovića, sinoć je u zagrebačkom Movieplexu otvoren ZagrebDox, najveći međunarodni festival dokumentarnog filma u regiji, u okviru kojega će se do 6. marta prikazati oko 150 aktualnih svjetskih dokumentaraca.

U međunarodnoj konkurenciji prikazat će se 29 filmova, a u regionalnoj 24, od čega je više od pola hrvatskih dokumentaraca koji će se tamičiti za glavne festivalske nagrade "Veliki pečat", uz koje se dodjeljuju još nagrade "Mali pečat", autorima do 30 godina starosti, "Movies That Matter" filmu koji na najbolji način promiče ljudska prava te Nagradu za najbolji film po ocjeni publike.

Osim u konkurenciji, filmovi će se prikazivati u programima "Glazbeni globus", "Kontroverzni Dox", "Happy Dox", "Stanje stvari" te u dva nova programa - "Majstori Doxa", s najnovijim uratcima slavnih svjetskih dokumentarista i "Teen Dox" s dokumentarcima za tinejdžere.
XS
SM
MD
LG