Dostupni linkovi

U Zagrebu uhapšeno 65 osoba, 36 zbog napada na policiju


Hrvatska policija saopštila je danas da je u subotnjim neredima u Zagrebu privedeno 65 osoba od kojih je njih 36 uhapšeno zbog napada na službenu osobu.

Portparolka zagrebačke policije Jelene Bikić izjavila je novinarima da je 13 osoba pušteno, dok su protiv 15 uhapšenih podneseni optužni prijedlozi zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju i kršenja javnog reda i mira.

Ona je rekla da protiv 36 demonostranata slijedi podnošenje krivične prijave zbog napada na službenu osobu, za šta je predviđena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Fotoreporter agencije Frans pres (AFP) Hrvoje Polan pušten je iz policije u subotu uveče nakon gotovo osam sati provedenih u policijskog stanici. Kao razlog privođenja policija je navela njegovu bezbjednost budući da nije htio da se makne s mjesta događaja, pojasnili su u zagrebačkoj redakciji te agencije.

Policija je navela da su privedeni mlađe osobe, a najmlađi ima 15 godina. Riječ je uglavnom o osobama koje su već evidentirane u policiji po izgredima na fudbalskim utakmicama.

U subotnjim neredima povrijeđeno je 30 policijaca i 20 građana od kojih dvoje imaju teže tjelesne povrede, odnosno prijelome prstiju i ruke.

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Dinamo sinoć je odbacilo optužbe policije da iza divljanja u centru Zagreba stoji grupa navijača tog kluba Bed blu bojs (Bed Blue Boys-BBB).
XS
SM
MD
LG